Dunin pod opieką Maximusa

spieszę do Was z informacją, na którą czekaliście. Dunin bezpieczny! I co więcej – dotarł już do Nowej Studnicy i aktualnie odbywa kwarantannę. Miał przygodę w transporcie, przewrócił się. Nieobyty z czymkolwiek innym niż ciemna obora, nie poradził sobie z emocjami i przeskoczył przegrodę w samochodzie. Na szczęście nic się nie stało, nie ma nawet zadrapania. Wstał sam i już resztę podróży zniósł bardzo dobrze.

Ponieważ jest to koń wymagający specjalnej opieki, nie nagrałem Wam jeszcze filmu, bo najważniejsze było, aby bezpiecznie dotarł na swój wybieg. Jednak załączam kilka zdjęć, które mam, a w najbliższym czasie wrócę do Was z większą ilością materiałów.

Dunin odbywa kwarantannę z ostatnio uratowaną Basią i Maximusem. Maximus jest koniem bardzo zrównoważonym, spokojnym. To siła spokoju, cierpliwości i niebywała mądrość. Właśnie ze względu na te cechy zapadła decyzja, by te konie połączyć. Da on Duninowi oparcie, pokaże jak ze spokojem znosić to, co się dzieje wkoło, nauczy funkcjonowania w stadzie. Ułatwi to życie jemu, jak i mi.

Po pierwszej dobie (Dunin przyjechał w piątek późnym popołudniem) widzę, że to była dobra decyzja. Mam nadzieję, że kolejne dni przyniosą równie dobre wiadomości.

Szanowni Państwo, dziękuję za uratowanie Dunina, konia, który całe swoje życie spędził w ciemnej oborze, a dziś, dzięki Wam otrzymał szansę na dobre życie wśród innych, ocalonych przez Was zwierząt.

Dunin rozgląda się za opiekunami wirtualnymi. Z oczywistych względów, w najbliższym czasie, nie będzie szukał domu adopcyjnego.

Jego historia: KLIK

Możesz uczestniczyć w utrzymaniu Dunina – adoptując go wirtualnie!

• Całkowity miesięczny koszt utrzymania jednego konia to 700 zł, ale to od Ciebie zależy wysokość miesięcznego wsparcia. Dla naszych zwierząt ważna jest każda złotówka. Adopcja wirtualna wspiera utrzymanie, leczenie i opiekę kowalską wybranego konia. Jeśli zdecydujesz się na nie, będziesz od nas regularnie otrzymywał filmy, zdjęcia oraz informacje, co u nich słychać.
  • Gdybyś zdecydował/-a się pomagać w jego utrzymaniu, prosimy o mail na adres – kontakt@fundacjabenek.pl, a my przekażemy szczegóły.
  • Więcej o adopcji wirtualnej przeczytasz tutaj: KLIK
Podaruj 1,5% swojego podatku
Wpisz w zeznaniu podatkowym KRS 0000794938.

Pomóż odmienić los koni w Polsce – podpisz PETYCJĘ.

z tytułem „Wsparcie dla Jasnej i Jagusi”

Pomoc dla Benkowa

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach

Pomoc dla Benkowa