Zapraszamy do odwiedzin!

Serdecznie zapraszamy do odwiedzin w naszym ośrodku, który mieści się w miejscowości Szewce przy ulicy Orzechowej 15.

Aby do nas przyjechać, nie trzeba się zapowiadać. Nasze progi są otwarte dla wszystkich chętnych, w każdą sobotę i niedzielę (z wyjątkiem świąt) w godzinach 10-16.

Wstęp oczywiście jest bezpłatny.

Zapraszamy Was z całymi rodzinami. Aktualnie mamy ponad 300 mieszkańców, reprezentujących kilkadziesiąt gatunków zwierząt. Są dobrze znane psy, koty, osiołki, owce, lamy, różnych ras konie, ale zobaczysz u nas też szopy, skunksy, baktriana, dromadery czy żubry. W Benkowie mieszkają zwierzęta, które ludziom o ogromnych sercach zawdzięczają życie. Jedne miały skończyć w rzeźni, innym groził odstrzał, bo nie było dla nich miejsca, są i takie, które ludzie wykorzystali i wyrzucili. Benkowo to ich świat. To ich dom. To miejsce, w którym czują się kochane i chciane.

Przyjedź, poznaj je i zmieniaj z nami świat na lepsze.

Jeśli chcesz coś dla zwierzaków przywieźć, sprawdź, co najbardziej się przyda. Tu znajdziesz listę aktualnych potrzeb.

Zachęcamy również do zapoznania się z możliwością adopcji. Część naszych podopiecznych szuka dobrych domów, inne — te najstarsze i wymagające wyjątkowej opieki — poszukują opiekunów wirtualnych.

Zapraszamy też do zapoznania się z możliwością wolontariatu — szczegóły znajdziesz tutaj.

A gdybyś chciał wesprzeć naszych podopiecznych finansowo, skarbonkę znajdziesz w naszym ośrodku a numer konta — tutaj.

Za każde wsparcie dziękujemy z całego serca!

ZAPRASZAMY SZKOŁY I PRZEDSZKOLA
Wizyta w Benkowie – wycieczki zorganizowane.

W celu uzyskania dodatkowych informacji, prosimy o kontakt telefoniczny.
Zadzwoń: Michał Bednarek 506 349 596

Chcę pomóc