Gniady już w Benkowie, bezpieczny

brakuje nam słów, by wyrazić wdzięczność za uratowanie kolejnego zwierzaka. Gniady, który pracował w lesie i w gospodarstwie, dostał od Was najcenniejszy z darów – życie.
Koń przyjechał już do naszego ośrodka w Szewcach, od razu zostało wdrożone leczenie antybiotykami, bo Gniady ma zołzy – to choroba często spotykana u koni kupowanych od handlarzy. Jest pod opieką weterynarza, na ten moment je, nie ma wysokiej gorączki, humor mu dopisuje. Ze względu na swój stan jest objęty ścisłą kwarantanną i nie ma styczności z innymi zwierzakami, by ich nie zarazić.

Gniady ma fatalny stan kopyt. Są poprzerastane, popękane, jego strzałki kopytowe gniją. Przed nim wizyta kowala, który oceni stan zaniedbania oraz przeprowadzi pierwszą korekcję i obetnie nadmiar rogu.

Bardzo dziękujemy za pomoc dla Gniadego konia, dla którego byliście jedyną szansą na życie. Zapraszamy do śledzenia jego losów, niebawem więcej informacji o tym, jak idzie leczenie.

• Historia Gniadego KLIK

z tytułem „Pomoc dla Gniadego”

Pomoc dla Gniadego

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach