Węgielek już w Benkowie!

na dobre rozpoczęcie długiego weekendu przychodzimy z wspaniałymi wieściami. Osiołek Węgielek jest już w Benkowie!

Tak jak wszyscy nasi nowi podopieczni przeszedł kwarantannę oraz wizytę weterynarza i kowala, a teraz dołączył do naszego wesołego stadka uratowanych osiołków. Na pierwszym zdjęciu zobaczycie Węgielka sekundy przed kowalem 😊

Ten osiołek ma bardzo smutną historię – całe swoje życie ciężko pracował w cyrku. Dzięki Waszej pomocy udało się go ocalić i podarować mu bezpieczny azyl w naszym ośrodku w Nowej Studnicy. Węgielek jest jeszcze bardzo zestresowany i wcale mu się nie dziwimy. Po tym wszystkim co przeszedł nie możemy oczekiwać niczego innego. Staramy się nie dokładać mu stresu i trzymamy się na dystans o ile jest to możliwe. Damy mu dużo czasu aby oswoił się z nowym miejscem i nowymi towarzyszami. Widzimy już powoli, że nawiązuje nowe znajomości i coraz lepiej się czuje wśród naszych podopiecznych.

Dziękujemy każdemu kto przyczynił się do uratowania Węgielka. W jego sytuacji liczyła się każda złotówka i każde udostępnienie. To dzięki Wam jest bezpieczny i pierwszy raz w swoim życiu może odetchnąć z ulgą. Mamy nadzieję, że on już wkrótce to zrozumie i poczuje się u nas jak w domu ❤️

Jego historię poznacie tutaj…

Dziękuję za wsparcie

z tytułem „Wsparcie dla koni z rzeźni”