Maleńka bezpieczna. Dziękujemy!

dzięki Waszej pomocy udało się uratować życie Maleńkiej. Ta klacz, choć ma dobre pochodzenie, urodziła się karłem, co sprawiło, że jej jedynym przeznaczeniem była ubojnia. Dzięki Wam jest już bezpieczna, dojechała do Nowej Studnicy i teraz czeka ją kompleksowa diagnostyka. Karłowatość często niesie za sobą nie tylko zmieniony wygląd, ale i problemy zdrowotne. Choć Maleńka czuje się dobrze, jest kontaktowa i bardzo przytulaśna to warto ją zbadać, by mieć pewność co do jej stanu zdrowia.

Bardzo Wam dziękujemy za pomoc w uratowaniu Maleńkiej. Dzięki Wam dostała szansę na dobre, spokojne życie. Mamy nadzieję, że po badaniach i kwarantannie nie będzie przeciwwskazań by mogła dołączyć do stada już uratowanych koni. Ze względu na niewielki wzrost, Maleńka najpewniej będzie korzystała z wybiegu dla kucyków.

Maleńką można oczywiście u nas odwiedzać. Co prawda w ten weekend ośrodek jest nieczynny (jesteśmy w Lublinie na targach), ale już za tydzień i w każdą kolejną sobotę i niedzielę od 10 do 16 można przyjechać i poznać osobiście Maleńką. Serdecznie zapraszamy i jeszcze raz bardzo Wam dziękujemy za ratunek dla niej.

• Jej historia: KLIK

z tytułem „Wsparcie dla koni z rzeźni”

Pomoc dla Benkowa

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach