Julek uratowany. I to nie koniec dobrych wiadomości

wielu z Was czeka na informacje o Julku, więc bez wstępów i zbędnej zwłoki.

Jest uratowany. Jest odebrany. Jest już po wizycie lekarza. Jest wdrożone leczenie. Nasza wdzięczność jest ogromna, bo nam już brakowało wiary, że uda się go uratować. Sprawiacie cuda dla tych biednych zwierząt. Dziękujemy!

Julek prosto od handlarza został przewieziony do zaprzyjaźnionej stajni, gdzie otoczony jest troskliwą opieką. Odwiedziła go pani weterynarz, Julek został zbadany, dostał leki, oczyszczenie ropnia zmniejszyło znacznie bolesność szyi i koń poczuł się lepiej. Leczenie nadal jest w toku i nim wszystko się wygoi minie jeszcze pewnie kilkanaście dni, ale najważniejsze, że już otrzymał pomoc. Badanie wykazało również, że Julek cierpi na RAO. To choroba podobna do ludzkiej astmy. Będzie wymagał do końca życia wyjątkowej troski.

Ale to nie koniec dobrych informacji. Julkowi poszczęściło się niewiarygodnie, znalazła się wspaniała rodzina, która chce mu dać dom i najlepszą opiekę, aż po kres. Tym samym Julek niebawem wyruszy w kolejną podróż.  Do swojego domu docelowego, gdzie już na niego czekają. Nie mogliśmy wymarzyć lepszej historii dla Julka.

Dziękujemy po stokroć każdemu, kto przyczynił się do jego ocalenia.
Dziękujemy Wam za każdą wpłatę dla niego. Dziękujemy stajni, która zechciała go przyjąć na leczenie, dziękujemy Pani Agacie, która zadeklarowała wsparcie dla Julka po wykupie, dziękujemy nowej rodzinie która już na niego czeka. Kolejny raz przekonaliśmy się, że razem możemy wszystko.
Albo i jeszcze więcej!

I zapraszamy na film. Polecamy ostrożnie otwierać, bo jest rana, jest ropa.

z tytułem „Wsparcie dla koni z rzeźni”

Pomoc dla Benkowa

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach

Pomoc dla Benkowa