Nasza Jamniczka

Dziś przedstawiamy Wam Jamniczka, klaczkę kucyka, która trafiła pod nasze skrzydła w czasach gdy nie mieliśmy jeszcze swojej strony internetowej. Wbrew pozorom nie było to tak dawno, bo stronę mamy dopiero od roku 😉

Ale do brzegu. Jamniczka to konik, który został skazany na rzeź z powodu swojej budowy. To jak wygląda, jest wynikiem z jednej strony wad wrodzonych, a z drugiej niedożywienia w okresie, gdy intensywnie rosła. Nie da się wyleczyć ani w żaden sposób „naprawić” ale koń nie cierpi, doskonale sobie daje radę, a na filmie będziecie mieli możliwość sami się przekonać, w jakiej jest kondycji i jak sobie radzi ze swoją niepełnosprawnością.

Jamniczka, wraz z innymi naszymi kucykami, wiedzie beztroskie życie w Benkowie. Pomaga też niepełnosprawnym dzieciom przekonać się do koni. Jest bardzo miła, uważna i delikatna, a przy tym pełna spokojna i cierpliwa. To jeden z naszych terapeutów, którzy wywołują uśmiech na twarzach maluszków.

Jamniczka to cudo. Bez dwóch zdań. I to cudo można adoptować wirtualnie, wspierając je co miesiąc darowizną. Jeśli chciałbyś ją wspierać, zapraszamy do kontaktu.

z tytułem „Jamnisia – wsparcie”

Wsparcie dla Jamnisi

Wsparcie dla Jamnisi