PILNE! Kończy się czas na spłatę Gorszej

Aktualizacja 29.09.2022
Szanowni Państwo, proszę o ratunek dla Gorszej. Jej zbiórka idzie fatalnie, nawet teraz gorzej jej się wiedzie niż innym osiołkom. Zostały ostatnie godziny na rozliczenie się za nią, a brakuje jeszcze blisko 900 zł. Bardzo proszę o wsparcie, tu każda wpłata to szansa na życie dla Gorszej.

Aktualizacja 22.09.2022
Szanowni Państwo, dzięki Wam udało się wpłacić wymaganą zaliczkę za Gorszą. Do końca miesiąca musimy się całkowicie za nią rozliczyć. To tylko kilka dni na ratunek dla staruszki, prosimy o wsparcie dla niej. Sami nie damy rady jej pomóc.

Termin spłaty mija za

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Życie Gorszej zaczęło się marnie, a jak się zaczęło tak i całe jej zleciało. Obdzierano ją ze szczęścia kawałek po kawałku. Przez niemal 20 lat odebrano jej wszystko co sprawiało, że mogła mieć dobre życie, w zamian dokładając więcej wymagań, pracy, obowiązków. I choć bardzo się starała, sumiennie wykonując wszystkie rozkazy, nie znalazł się nigdy nikt, dla kogo byłaby wyjątkowa. Inne osiołki ktoś kochał, dawał im dom z prawdziwego zdarzenia. I tylko ją szczęście zawsze omijało. Zawsze była Gorsza, mniejsza, z za krótkimi uszami, za niska, zbyt uparta. Nie taka jak powinna. Nie spełniała oczekiwań, zawodziła każdego. Sprzedawano ją więc niemal rok po roku, zostawiając sobie w zamian jej dziecko. I na nic było jej rozpaczliwe wołanie za ukochanym maleństwem, które siłą jej zabierano. Nie mogła zrobić nic. A po latach już wiedziała, że zbyt głośna rozpacz drażni ludzi. A rozdrażnieni ludzie używają bata, deski, kija.  Nie raz i nie dwa…
Dziś Gorsza stoi na końcu ziemskiej drogi. Spracowana, zniszczona, z zaniedbanymi kopytami i rzeźnickim sznurkiem, który trzyma ją za głowę czeka na ostatni transport. Ten, który odwiezie ją do ubojni. Po latach pracy i pokornej służby odesłano ją na rzeź. Wygląda z obórki, ale nie woła. Nie prosi już o nic. Zrezygnowana i smutna obojętnie wodzi wzrokiem po podwórzu. Nie spodziewa się po ludziach niczego dobrego.
Handlarz mówi, że „po takie ścierwo nikt tu nie wróci”. Że lepsze od niej wywoził na ubój. A ona taka byle jaka, stara, kulawa. Po chwili dodaje, że ponoć jest źrebna ale USG nikt nie robił, a takiego osła jak Gorsza, nikt nie kupi bez gwarancji zysku. On badał nie będzie, to koszty. Albo bierzemy, albo wiezie na rzeź. Źrebna czy nie, jemu bez różnicy.

Życie i transport Gorszej to 3300 zł. Jeśli do środy nie wpłacimy 1300 zł zaliczki, w czwartek Gorsza wejdzie po trapie po raz ostatni. Jeśli się uda zebrać potrzebną kwotę, handlarz poczeka na resztę do końca miesiąca.
Szanowni Państwo, bardzo prosimy o ratunek dla Gorszej. Dla niej ważna jest każda złotówka i każdy SMS.

z tytułem „Ratuję Gorszą”

Ratuję Gorszą

prowadenie jedynego w Europie Azylu dla żubrów