Gniada uratowana! Ogromnie dziękujemy!

12.11.2023
jak informowaliśmy wcześniej, Gniada pojechała bezpośrednio do swojego domu docelowego. Na nowej drodze życia dostała też nowe, piękne imię – Runa.
Runa jest w trakcie leczenia, ponieważ na głowie miała dziurę po zakłuciu, z której sączyła się ropa, ropa również leciała z nozdrza po stronie dziury. Klacz dostała antybiotyki, rana jest regularnie czyszczona i jest już poprawa. Runa pojechała pod Bytów, gdzie będzie mieszkała w chowie wolnowybiegowym, a za przyjaciół ma równie wspaniałe konie, jak ona sama. Swoje miejsce Runa znalazła w Fundacji Jedno (www.jedno.org), za co dziękujemy. Gdyby nie było tego miejsca, nie byłoby żadnej szansy na ratunek. Klacz ma ponad 20 lat, nie jest okazem zdrowia, nie miała szansy na to, że ktoś ją odkupi. Dzięki Wam żyje i będzie bezpieczna, otoczona szacunkiem i troską, już zawsze.

Bardzo Wam dziękujemy za pomoc. Uratowaliście jej życie. Będziemy do Was wracali z informacjami jak wiedzie się Runie.

Tel  506 349 596

09.11.2023

brakuje mi słów, żeby w pełni przekazać Wam jak bardzo dziękuję za Waszą pomoc i zaangażowanie. Stanęliśmy w tych ostatnich dniach przed wielkim wyzwaniem, a Wy jak zawsze nie zawiedliście zwierząt w potrzebie. Wspólnymi siłami można dokonać tak wiele. Można całkowicie zmienić bieg losu tych, które miały umrzeć w niewyobrażalnie okrutnych okolicznościach.

Gniada już bezpieczna i w drodze do nowego domu.

Dziękuję Wam ogromnie, z całego serca, za ocalenie Gniadej i pozostałych.

Dziękuję, że trwacie przy nas ❤️

07.11.2023

dla Gniadej zbiórka idzie bardzo pomału i nie jest to dla mnie zaskoczeniem, bo okres wszelkich świąt i weekendy to najtrudniejszy czas, by prosić o pomoc. Co oczywiste, każdy jest zajęty swoimi sprawami, życiem, problemami. Rozmawiałem z handlarzem, prosiłem by dał dłuższy termin, nie chce się zgodzić. Mówi, że umowa to umowa i ma być cała kwota. Tyle, że ta kwota jest tak duża.Wczoraj dzwoniłem gdzie mogłem, pisałem prosiłem i doszły kolejne pieniądze dla Gniadej. Ale nadal brakuje aż 5600 zł, by się za nią rozliczyć. Nie ma szansy, by dziś ją spłacić. Nie ma.

Nie będę Wam pisał co się stało z końmi, którym nie zdołaliśmy pomóc. Nie chce budzić tych demonów i wywoływać presji. Proszę więc, jeśli możecie, jeśli uważacie, że Gniada zasługuje na pomoc, wesprzyjcie jej zbiórkę. Ja będę też robił, co się da, będę starał się negocjować z handlarzem, nie wiem, czy to się uda, ale proszę, nie poddawajmy się, jeszcze nie pora. Zróbmy proszę wszystko, by jej pomóc.

Taki sam dramat jest u Cudaka, który dziś również ma termin. Może choć dla jednego z nich uda się cokolwiek wynegocjować…. Choć jednego z nich…

Uratowana 08.11.2023

bardzo przepraszam, że nie mam w tej chwili dość czasu, by napisać dłuższą wiadomość. U handlarza jest stara klacz, ma około 20 lat, pasł ją na rzeź. Szukałem dla niej miejsca od dawna, ale bez efektu, handlarz powiedział, że do końca miesiąca stoi.

Dzięki Wam w ostatniej chwili udało się uzbierać zaliczkę za jej życie i nie została załadowana na samochód odwożący takie konie do ubojni. Dostaliśmy kilka dni, by zebrać brakującą kwotę do wykupu, termin rozliczenia mija 6.11.2023. To bardzo mało czasu na ratunek.

To spracowany koń, przez wiele lat rodziła źrebaki, pracowała w szkółkach. Teraz gdy najbardziej potrzebuje pomocy i opieki, została sprzedana na rzeź. W miejsce z którego stare chore konie jadą do rzeźni.

z tytułem „Życie dla Gniadej”
numer konta:
23102040270000110216926564

Życie dla Gniadej

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o ich dalszych losach

Życie dla Gniadej