Zosia i Pani Jola dziękują! Udało się wykupić Zosię!

09.11.2023

chylę przed Wami czoła. Przecież Zosia nie miała szans, termin był krótki. A Wy znów pokazaliście, że każde życie jest ważne.

Z całego serca dziękuję w imieniu moim, ale też Pani Joli za Waszą pomoc. Uratowaliście Zosię. To niesamowite!

Dziękuję, że jesteście ❤️❤️❤️

Rano zadzwoniła do mnie z płaczem Pani Jola. To starsza osoba, ma ponad 70 lat, często rozmawiamy o zwierzętach, znamy się od wielu, wielu lat. Od dawna wspiera Benkowo i pomaga jak może, choć jej portfel nie jest zasobny. To wspaniała osoba, która karmi uliczne koty, przygarnia psy, leczy gołębie i ma miejsce w sercu dla każdego bez wyjątku.

Dziś sama potrzebuje pomocy. Dla poczciwej oślicy Zosi.

Uratowana 08.11.2023

Zosia mieszkała u znajomego Pani Joli. Starszego człowieka. Niestety ten odszedł, a rodzina nie chciała ośliczki, zadzwonili po handlarza jeszcze nim odbył się pogrzeb.

Pani Jola ustaliła, gdzie zabrali Zosię, pojechała taksówką i wpłaciła z własnej skromnej emerytury 1600 zł. Mówiła, że Zosia płacze za swoim panem, który umarł. Zanosząc się płaczem opowiadała mi jak ośliczka wtulała się w jej ręce. Pani Jola jest zrozpaczona, bo skończyły się jej możliwości pomocy. Prosi, by ratować Zosię. Ona nie ma gdzie jej wziąć – mieszka w małym mieszkanku z kilkoma kotami, które przygarnęła. Nie ma też więcej pieniędzy, by całkiem spłacić ośliczkę, a handlarz nie chce dać czasu na zebranie, wydzwania do tej starszej kobiety i straszy ją wywozem Zosi.

Szanowni Państwo, pomóżmy Zosi i Pani Joli. Nie zostawiajmy ich. Jestem po rozmowie z handlarzem, powiedział, że mam jeden dzień na odebranie ośliczki. Trzeba pilnie dopłacić 1300 zł i zabrać ośliczkę. Mamy zaprzyjaźnioną osobę, która pojedzie po Zosię i przywiezie ją do Benkowa bez dodatkowych kosztów. Trzeba zrobić to na już.

Niestety, mam tylko takie zdjęcia Zosi jak widzicie. Pani Jola nie umiała zrobić, a handlarz przysłał mi tylko to. Wierzę, że nie będzie to przeszkodą, abyście chcieli jej pomóc.

z tytułem „Pomoc dla Zosi
numer konta:
23102040270000110216926564

Pomoc dla Zosi

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o ich dalszych losach

Pomoc dla Zosi