Dostaliśmy podziękowania za dostarczoną na Ukrainę pomoc dla zwierząt.

Praktycznie od pierwszych dni wojny aktywnie pomagamy zwierzętom i ludziom na Ukrainie. Jest to ciężka i monotonna praca. Nie jest ona tak widowiskowa jak uratowanie konia, który miał iść na rzeź, a dzięki naszej i Waszej pomocy hasa sobie teraz po łąkach w Benkowie. Pomoc dla zwierząt na Ukrainie to setki danych ogłoszeń i zbiórek, wymiana tysięcy maili i wiadomości, wykonanie tysięcy telefonów, codzienne przełamywanie barier językowych, wypakowywanie i pakowanie setek ton karmy dla zwierząt, około dwadzieścia transportów z pomocą, wiele nieprzespanych nocy w drodze, głównie na granicy, ryzykowanie własnego zdrowia i życia. Ale warto to robić, bo zwierzęta same o siebie nie zadbają. Musimy to zrobić my. Cieszy to, że ta nasza pomoc dociera do konkretnych potrzebujących ludzi i zwierząt. Wasza ofiarność plus nasza ciężka praca przynosi realne efekty. I robi się miło jak dostajemy podziękowania, takie jak te.  https://www.facebook.com/groups/1691928697546731/posts/7649985308407677/

z tytułem „Pomoc dla Ukrainy”

Pomoc dla Ukrainy

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o jego dalszych losach