Miszka dziękuje za pomoc!

Aktualizacja 17.05.2022

Szanowni Państwo, bardzo dziękujemy za Wasze wsparcie i pomoc dla Miszki. Psiak nadal jest leczony i regularnie musi być w klinice, ponieważ kości w łapie nie uległy pełnemu zespoleniu. Prawdopodobnie konieczna będzie kolejna operacja.

Dzięki Wam Miszka dostał szansę na powrót do zdrowia! Jego opiekunowie przekazują Państwu gorące podziękowania.

Schronisko w Zaporożu, któremu pomagamy w tych ciężkich,  wojennych czasach zwróciło się do nas z prośbą o pomoc w uratowaniu przedniej łapy psa Miszki.

Do schroniska w Zaporożu dotarła informacja, że na śniegu leży zakrwawiony pies z połamaną łapą, z której wystają kości. Wolontariusze schroniska zabrali Miszkę do kliniki. Na głowie Miszki były widoczne liczne rany, a przednia łapa miała otwarte złamanie z przemieszczeniami i wiele odprysków kości. Wszystkie rany zostały opatrzone. Na łapie zainstalowano druty do łączenia kości.

Rany na głowie zagoiły się, rany szarpane na łapie też się zagoiły. Niestety przez dwa miesiące kości się nie zrosły – mimo zainstalowanego systemu. Konstrukcja rozsunęła fragmenty kości, na łapie powstał obrzęk. System drutów trzeba było zdjąć a łapę włożyć w gips. Teraz lekarze czekają, aż obrzęk ustąpi. Wtedy konieczna będzie druga operacja osteosyntezy.

Schronisko w Zaporożu ma bardzo ciężką sytuację i pilnie potrzebuje pieniędzy na przeprowadzenie tej operacji i późniejszą rehabilitację.

Pomóż uratować łapę Miszki.

Jeśli chcesz i możesz pomóc, prosimy o darowizny
z tytułem “Ratunek dla Miszki”
numer konta: 23102040270000110216926564

Dla wpłat z zagranicy:
BPKOPLPWPL23102040270000110216926564
Swift: BPKOPLPW

Adres banku
PKO Bank Polski SA Oddział 1 w Swarzędzu
ul. Cieszkowskiego 29, 62-020 Swarzędz

PAYPAL fundacja.benek@op.pl

Ratunek dla Miszki

Twoja pomoc ma znaczenie.

prowadenie jedynego w Europie Azylu dla żubrów

Ratunek dla Miszki