Dostaliśmy podziękowania ze Schroniska Daj Łapę z Zaporoża

Schronisko Daj Łapę z Zaporoża dla którego zbieraliśmy pieniądze przesłało nam podziękowania. Mieli i mają cały czas bardzo trudną sytuację. Leczą tam ranne psy i koty. Mają tam ciężkie przypadki.  Ale dzięki Waszej ofiarnej pomocy przekazaliśmy im środki, które na pewno ułatwią tą pracę. Za co serdecznie dziękujemy.

Щіро дякуємо Польскій благодійній організації „FUNDACJA BENEC” , та особисто керівнику Mschalu Bednareku і працівнику фонду Maria Sotek, а також всім благодійникам, що долучилися до збору коштів, за дуже важливу для нас підтримку і фінансову допомогу для лікування тварин нашого притулку „Дай лапу, друже”.
Завдяки коштам, що були зібрані „FUNDACJA BENEC” ми змогли надати ветеринарну допомогу, оплатити лікування кішки Анюти, собак Панди, Марса, Мішки, Білочки.
Зараз дуже важкий для нашої країни час. Люди з України, що підтримували нас своїми благодійними пожертвами самі опинилися в скрутній ситуації і потребують допомоги. Фінансові надходження благодійної допомоги з України майже зупинилися.
Навпроти – кількість тварин, яким потрібна допомога в рази збільшилася, люди вимушені тікати від війни,щоб вціліти, вони виїзджають, а в містах і селах Запорізької області залишаються покинуті домашні тварини.
Залишені тварини голодують і страждають від спраги, вони в більшості – травмовані, контужені, виснажені, налякані і дезорієнтовані вибухами і бойовими діями. Люди постійно телефонують до нас і просять допомогти тваринам, яких просто вивозять з під обстрілів із зони бойових дій. Дуже багато звертається до нас також військових, хлопці рятують тварин, що приходять на блок пости і до окопів. Ситуація просто жахлива.
В саме цей час руку допомоги протянула нам організація „FUNDACJA BENEC”! Ми дуже вдячні і бажаємо фонду, керівництву, коллективу фонду, благодійникам дружньої Польщі успіху у благодійній справі! Процвітання! Всьго самого найкращого! Нехай Господь вас оберігає і вам допамагає!
Bardzo dziękujemy polskiej organizacji charytatywnej „FUNDACJA BENEC”, a osobiście szefowi Mschalu Bednarek i pracownikowi fundacji Marii Sotek, a także wszystkim filantropom, którzy przyczynili się do zbiórki, za bardzo ważne wsparcie i pomoc finansowa dla nas na leczenie naszego schroniska zwierzaki „Daj łapkę kolego”.
Dzięki funduszom zebranym przez FUNDACJA BENEC udało nam się zapewnić opiekę weterynaryjną, opłacić leczenie kota Anyuty, psów Pandy, Marsa, Worków, Wiewiórek.
To bardzo trudny czas dla naszego kraju. Osoby z Ukrainy, które wsparły nas swoimi datkami charytatywny, znalazły się w trudnej sytuacji i potrzebują pomocy. Dochód finansowy z pomocy charytatywnej z Ukrainy prawie się zatrzymał.
Z przodu – liczba zwierząt, które potrzebują pomocy, czasami wzrosła, ludzie zmuszeni są uciekać przed wojną, aby leczyć, odchodzą, a w miastach i wsiach zaporożskiego rejonu pozostają opuszczone zwierzęta domowe.
Zwierzęta pozostawione głodne i cierpiące z powodu pragnienia, są głównie w traumatyzacji, skażone, wyczerpane, przerażone i zdezorientowane Ludzie cały czas do nas dzwonią prosząc o pomoc zwierzętom, które właśnie są wywiezione ze strefy wojny. Praktycznie dotyczy też nas wojskowych, chłopaki ratują zwierzęta, które przychodzą blokować słupki i okopy. Ta sytuacja jest okropna.
W tym właśnie czasie pomocna dłoń dotarła do nas organizacja „FUNDACJA BENEC”! Jesteśmy bardzo wdzięczni i życzymy fundacji, zarządowi, pracownikom funduszu, filantropom zaprzyjaźnionej Polski sukcesów w akcji charytatywnej! Dobrobyt! Życzę Ci wszystkiego najlepszego! Niech Bóg chroni Ciebie i Ciebie dopomaga ê!

Ukryj tłumaczenie

z tytułem „Pomoc dla Ukrainy”

Pomoc dla Ukrainy

Pomoc dla Ukrainy