ALARM Nie ma szansy na wykup Orlika

Aktualizacja 29.08.2022

Szanowni Państwo
Jutro mija termin spłaty kulawego Orlika. Nie ma szansy na wykup, nie ma po prostu za co. Zbiórka stoi w miejscu. Rozmawiam z handlarzem prosząc, by dał jeszcze dodatkowy czas. Choć kilka dni. Ale on chce pieniędzy, przynajmniej połowy kwoty. Do tej połowy brakuje, aż 700 zł. Proszę z całego serca o pomoc dla Orlika. Handlarz wywiezie go do ubojni. On nie ma skrupułów. Dla niego nieważny jest koń, liczy się tylko pieniądz, który za niego dostanie.
Proszę, pomóżcie Orlikowi.

Termin spłaty mija za

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Historia Orlika to opowieść o wyrachowaniu. I jest bardzo krótka. Miał być sport, jest kontuzja i wyrok rzeźnia. Z chwilą diagnozy weterynaryjnej zniknęło wszystko na co wcześniej starczało. Ulotniła się cała miłość, odparowała empatia. Orlik zamieszkał w ostatnim boksie, by nikt nie marnował na niego czasu, a gdy po czasie okazało się, że nigdy koniem do jazdy wyczynowej, zniknęło też zainteresowanie jego losem i z dnia na dzień zabrakło miejsca w stajni. Stał się zbędnym kosztem, a kosztów nikt nie chce.

Dziś u handlarza Orlik czeka na transport do rzeźni. I nie będzie czekał tam zbyt długo. Handlarz mówi, że co miał przytyć to już przytył, dłużej go opasać nie będzie.

Cena, jaką chce handlarz to 5900zł. Dzięki Wam udało się wpłacić 900 zł wymaganego zadatku i dostaliśmy czas do końca września na spłacenie pozostałej kwoty. Jeśli ma żyć, musimy to zrobić.

Bardzo prosimy o pomoc dla Orlika.

z tytułem „Ratuję Orlika”

Ratuję Orlika

prowadenie jedynego w Europie Azylu dla żubrów