Asami – zobaczcie o co chodzi

od początku działalności Benkowa, czyli od 2010 roku naszym podstawowym celem było ratowanie zwierząt, pomaganie dzieciom i edukacja. Dziś, w ośrodku w Nowej Studnicy jest ponad 350 stałych rezydentów. Są to zwierzęta domowe, gospodarskie, dzikie i egzotyczne. To zwierzęta uratowane przez Was, a Benkowo to ich miejsce na ziemi. Tu są bezpieczne, chciane, szanowane i otoczone troską.

Zapewnienie im wyżywienia, opieki weterynaryjnej i kowalskiej, dbałość o niezbędną dla nich infrastrukturę generują co miesiąc bardzo duże wydatki. Te wydatki pokrywamy z Waszych odliczeń podatkowych (1,5% to ogromna pomoc, dziękujemy!) oraz darowizn i grantów od instytucji, o które stale zabiegamy, a także z Waszych adopcji wirtualnych dedykowanych konkretnym zwierzętom (wielka pomoc, dziękujemy!). Mając to wszystko na uwadze, a także stale rosnące ceny (zwłaszcza pasz), postanowiliśmy, że dołożymy wszelkich starań, aby i obiekt w Nowej Studnicy generował dochód, z którego moglibyśmy zapewniać utrzymanie podopiecznym i rozwijać ośrodek, budować kolejne ogrodzenia, wybiegi, wiaty by zwierzęta miały jak najlepsze warunki.

Od wielu miesięcy trwają przygotowania, aby w końcu nasze plany się ziściły. Poświęciliśmy wiele czasu i energii na zdobywaniu grantów, dzięki którym mogliśmy zmodernizować część budynków oraz je doposażyć. Zostały odnowione dwie duże sale, zostało zmienione poszycie dachu na naszej wiacie. W tym dużym, białym domu (który w całości jest przeznaczony dla gości), zostały odmalowane pokoje, łazienki, klatka schodowa. Mamy tym samym obiekt, na którego terenie są dwie sale, obszerna wiata i pokoje mogące pomieścić aż 18 osób.

Jesteśmy już po kilka wydarzeniach w Nowej Studnicy, szlak przetarty, pierwsze koty za płoty, zatem i Was zapraszamy. Zobaczcie co i jak można. Zapraszamy do organizacji szkoleń, wydarzeń, warsztatów, spotkań okolicznościowych. Z oczywistych względów nasza oferta skierowana jest do osób ceniących sobie naturę, spokój i szanujących zwierzęta.

Decydując się na naszą ofertę, przyczyniacie się do realizacji ważnej misji – pomocy zwierzętom i chorym dzieciom. Jest to unikalna okazja, by połączyć cele konferencyjne, szkoleniowe czy wydarzenia rodzinne z działaniami charytatywnymi, co w dzisiejszych czasach ma nie tylko wymiar praktyczny, ale również etyczny.

Zapraszam do kontaktu w celu uzyskania szczegółowej oferty oraz dostosowania jej do Państwa indywidualnych potrzeb. Razem możemy tworzyć lepsze jutro dla zwierząt, jednocześnie realizując Państwa cele zawodowe, edukacyjne i towarzyskie.

Zapraszamy: https://osrodekasami.pl/

tel 506 349 596

Pamiętaj, że niezmiennie można pomóc również w inny sposób.

Może masz możliwość podarowania domu adopcyjnego któremuś z naszych podopiecznych? Kliknij poniżej i dowiedz się więcej 😊

Nie możesz przyjąć konia pod swoją bezpośrednią opiekę, ale chciałbyś aktywnie uczestniczyć w życiu swojego benkowego ulubieńca? Mamy dla Ciebie rozwiązanie w formie comiesięcznego wsparcia w wybranej przez siebie kwocie. Dowiesz się więcej o tej formie pomocy klikając niżej:

Pomóż odmienić los koni w Polsce – podpisz PETYCJĘ.

z tytułem „Wsparcie dla koni z rzeźni”

Pomoc dla Benkowa

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach

Pomoc dla Benkowa