Martynka uratowana

Martynka zadomowiła się już w Nowej Studnicy. Ustaliła z koleżankami, że to ona pierwsza „zasiada do stołu”.
Niby wszystko dobrze, gdyby nie to, że kochana Martynka pluje dalej niż widzi.
Także uważajcie, będąc u nas na wizycie. Nikomu nie przepuści.
Choć opluci to i tak niezmiennie bardzo dziękujemy za uratowanie Martynki. Mimo wszystko 😉
15.03.2023 Szanowni Państwo,
przedstawiamy Wam Martynkę, która jest w ośrodku w Nowej Studnicy. Dobrze zniosła transport, nie ma żadnych objawów chorobowych więc po badaniach przez lekarza została dołączona już do stada koleżanek. Rozmowy i ustalanie kto będzie pierwszy do jedzenia, w toku 😉

Bardzo Wam dziękujemy za ratunek dla Martynki. Będzie już miała dobre życie.

Bardzo Wam dziękujemy za pomoc dla Martynki. I już dziś serdecznie Was zapraszamy do odwiedzin w weekend. Od 10 do 16 w każdą sobotę i niedzielę czeka na Was Martynka i wiele innych zwierzaków, którym podarowaliście życie.

z tytułem „Wspieram Martynkę”

Wspieram Martynkę

przez ponad 13 lat działalności nieustająco ratujemy zwierzęta. Nie dzielimy ich na lepsze i gorsze. Jeśli możemy, to pomagamy bez chwili wahania, bo każde życie jest ważne.

Uratowana 14.03.2023

Dziś na mojej drodze stanęła Martynka. To lama. Z cyrku. Po latach pracy i zabawiania ludzi, została sprzedana do handlarza. Stała się zbędna, więc bez skrupułów się jej pozbyto. Tyle.

Napisać o Martynce, że miała ciężkie życie to nie napisać nic. Bo zwierzęta cyrkowe są dla ludzkiej próżności ograbione ze wszystkiego, co dobre. Trzymane w warunkach, które nie dają możliwości spełniania potrzeb gatunkowych, ciągle przewożone z miejsca na miejsce, pozbawione stada, którego tak bardzo potrzebują. Pod pióropuszami i kolorowymi derkami z cekinami kryje się cierpienie, którego nawet w świetle jupiterów wielu nie chce widzieć.

Szanowni Państwo, wspólnie nie raz tarowaliśmy zwierzęta pocyrkowe.
Dziś proszę Was o pomoc dla Martynki. Czasu jest bardzo mało, bo już w poniedziałek trzeba zapłacić za nią 2000 zł. Po drodze jest weekend, to najtrudniejsze dni na szukanie pomocy. I choć wiem, że kwota nie jest za Martynkę bardzo duża, to wiem też, że te zwierzaki, które pracowały w cyrku, nie wzruszają jak konie. Zbiórki na nie są zawsze okupione ogromnym stresem czy się uda.

Bardzo proszę o ratunek dla tego biednego zwierzęcia. Dla niej każda złotówka to realna szansa na pomoc, na dobre życie z innymi lamami, które już mieszkają w Benkowie.

Dziękuje za wsparcie

Wspieram Martynkę