BEZ POMOCY LUCJAN UMRZE

Jako organizacja działająca na rzecz zwierząt, ale i ludzi, od zawsze wspieraliśmy również osoby prywatne w leczeniu ich podopiecznych. Robimy to, bo doskonale zdajemy sobie sprawę jak ogromne koszty może wygenerować ratowanie życia czworonożnego przyjaciela. I wiemy, że bywają sytuacje dramatyczne, gdy zwierzę, które można by było uratować, umiera, bo nie ma pieniędzy. Staramy się nie odmawiać, ale by pomagać potrzebujemy Waszego wsparcia.
Dziś naszej pomocy potrzebuje Lucek. Posłuchajcie:

Dwa lata temu u Lucka pojawił się problem z oddawaniem moczu. Okazało się, że w pęcherzu jest kamień, który został operacyjnie usunięty. Problem jednak nie ustąpił, Lucek nadal nie mógł się wysikać i ok 2 tyg był cewnikowany bardzo źle to zniósł. Po tym okresie lekarz odesłał nas do kliniki w Gorzowie gdzie wyszyto Luckowi cewkę moczową. Po paru miesiącach zaczęły się problemy z trzustką, która leczono sterydami co doprowadziło do cukrzycy. Przez rok zapalenie trzustki wracało parę razy. Lucjan był ustawiony na 7 j insuliny 4 rano i 3 wieczorem. Nie mieliśmy pojęcia jak źle prowadzono Lucjana i stawiano błędne diagnozy.

Na początku grudnia 2023 Lucjan bardzo źle się poczuł, hematokryt spadał i konieczna była transfuzja krwi. Wpadł również w hipoglikemie. Trafiliśmy z Lucjanem do Kliniki w Poznaniu gdzie przeprowadzono transfuzje krwi i rozpoczęto leczenie. Przez pierwsze dni widzieliśmy po Lucjanie, że zaczyna lepiej się czuć, hematokryt się pomalutku podnosił i stan zapalny się zmniejszał. Rano zawoziliśmy Lucjana na szpital, a wieczorem odbieraliśmy. Nasza radość jednak nie trwała długo, ponieważ Lucjan zaczął mieć problemy z równowagą i przestał chodzić, bardzo słabo reagował. Wyniki były coraz gorsze. Skontaktowaliśmy się z Panią hematolog prosząc o ratunek. Pani doktor po zrobieniu badań wytłumaczyła nam, że Lucjan był błędnie leczony, miał źle dobrane leki i insulinę. Stwierdzono duże pogrubienie ścian jelit, szmer na sercu o chorej trzustce i cukrzycy wiedzieliśmy. Zmieniono leki i rodzaj insuliny, dawki ustawiono na 2 j. na dobę. Leczenie trwa. Jelita są w złym stanie po tylu antybiotykach jakie były podawane wcześniej i konieczne będzie przeszczepienie bakterii kałowych od innego zdrowego kota i wdrożenie innych leków, ale dopiero gdy nasz przyjaciel będzie silniejszy. Lucjan dwa razy dziennie ma podawaną kroplówkę i leki. Jest pod stałą opieką dwóch klinik weterynarii, a lekarze robią co w ich mocy, aby go uratować.
Lucjan jest pełnoprawnym członkiem naszej rodziny. Jednym z kilku bezdomnych zwierzaków, które znalazły bezpieczną przystań pod naszym dachem. Staramy się jak możemy, ale wielotygodniowa walka o jego zdrowie pochłonęła wszystkie nasze oszczędności i nie jesteśmy już w stanie dłużej płacić za leczenie Lucka. Nie śpimy po nocach zamartwiając się skąd wziąć pieniądze na kolejne dni leczenia naszego przyjaciela. Co mamy zrobić wiedząc, że w końcu ma prawidłowo ustawione leczenie i szansę na powrót do zdrowia ale my już nie możemy za to zapłacić. Bardzo proszę o pomoc, jesteście dla nas ostatnią deską ratunku.

Szanowni Państwo, opiekunowie Lucka potrzebują naszej pomocy. Lucjan nas potrzebuje, bo on ma szansę na powrót do zdrowia, ale by żył, potrzebne są pieniądze. Jeśli leczenie nie będzie kontynuowane, Lucjan nie umrze. Bardzo prosimy o pomoc dla tej rodziny.

z tytułem „Pomoc dla Lucjana”
numer konta:
23102040270000110216926564

Pomoc dla Lucjana

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o ich dalszych losach

Pomoc dla Lucjana