Konie w rezerwacie. Zapraszam na film

kilka miesięcy temu dokonaliście cudu, ratując całe stado koników polskich. Przeznaczeniem tych zwierząt był ubój, a kwota za ich wykup była zawrotna. Po dziś dzień brakuje mi słów, by wyrazić wdzięczność za to, co dla nich zrobiliście. Konie te żyją wyłącznie dzięki Wam. Wyłącznie dzięki Wam dziś są bezpieczne i wiodą wspaniałe życie w rezerwacie, korzystając z ogromnych połaci pastwisk i lasów. Te konie są dziś częścią natury. Ich domem jest ta ziemia, która je karmi, a schronienie i cień dają im ogromne, prastare dęby, pod którymi odpoczywają. Są wolne. Są bezpieczne. Są szczęśliwe.

Za każdym razem, gdy u nich jestem, wypełnia mnie spokój i zadowolenie. Tam ładuję baterie. Tam, jak nigdzie indziej czuję, że to, co robimy, ma sens. Że warto pomagać, ratować. Że każde życie jest ważne. Dziękuję Wam za zaufanie, za wsparcie. Dziękuję Wam za te wszystkie wspaniałe konie, którymi dane mi jest się opiekować. Dziękuję Wam po stokroć za ten świat, który im daliście.

Aktualnie w rezerwacie przebywa 41 koni. Są tam koniki polskie, hucuły i kilka koni szlachetnych. One wszystkie zawdzięczają Wam życie.

Dziękuję Wam za pomoc.

Pomóż odmienić los koni w Polsce – podpisz PETYCJĘ.

z tytułem „Wsparcie dla koni z rzeźni”

Pomoc dla Benkowa

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach

Pomoc dla Benkowa