Halna i Iskierka uratowane

brakuje mi słów, by wyrazić moją wdzięczność. I ogromną radość! Udało się to, co udać się nie miało prawa, Halna uratowana w ostatniej chwili. Kwota do uzbierania w niewiele ponad dobę była ogromna, nie rokująca żadnej szansy na pomoc, a jednak ten biedny koń dostał szansę na życie. Dzięki Wam!

Co więcej, to nie koniec dobrych wiadomości, bo los na loterii szczęścia wygrała również Iskierka. Starsza, bardzo grzeczna klacz, którą ludzie skazali na rzeź. Stała u handlarza który hurtowo wywozi konie. W dniu, w którym ją spotkałem przyjechał po nią samochód by odwieźć ją na rzeź. Przelicytowałem rzeźnika, a Wy sprawiliście, że Iskierka żyje i jest już bezpieczna. Bardzo Wam dziękuję!

Dziękuję Wam po stokroć za każdą pomoc. Za każdy grosz, za dobre słowo, za trzymanie kciuków, za to, że jesteście i pomagacie. Ja sam nic bym nie był w stanie zrobić dnia ani dla Halnej, ani dla Iskierki. I jak zwykle serdecznie Was zapraszam do odwiedzin. I Halna i Iskierka, jak zobaczycie na filmie zajmują sąsiadujące ze sobą boksy w ośrodku w Nowej Studnicy. Pogoda i prognozy nie zachęcają do wizyty, ale jutro niedziela, my jesteśmy na miejscu, można przyjechać, poznać obie klacze i inne zwierzaki. Można też oczywiście przyjechać za tydzień i w każdy kolejny weekend. Zapraszam.

z tytułem „Wsparcie dla koni z rzeźni”

Pomoc dla Benkowa

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach

Pomoc dla Benkowa