Florek już w Benkowie!

Wiemy, że każdy ma teraz co innego w głowie. Czasy są ciężkie. Wszyscy chcemy pomóc.
Tak więc, udostępniamy Wam efekty Waszej pomocy w Polsce. Niech one chociaż na chwilę wzbudzą w Was wiarę na lepsze jutro.
Przedstawiamy Wam Floriana. Jest to staruszek który dzięki Wam został ocalony i przywieziony do Benkowa. Po Florianie widać, że jest spracowany i zmęczony, ale jego los odmienił się dzięki Wam! Teraz spędzi emeryturę w naszym ośrodku w Szewcach otoczony miłością i ciepłem. Nie będzie już zmuszany do ciężkiej pracy. Będzie chodził spokojnie po łąkach i delektował się świeżym siankiem. I to wszystko dzięki Wam. Ogromnie Wam dziękujemy że podarowaliście nowe życie Florkowi. On docenia to z całego serca.
Teraz, gdy wszystko wydaje się takie smutne i przygnębiające, musimy cieszyć się z każdego zwycięstwa. Dlatego my, gdy Florian przyjechał do nas, na chwilę o wszystkim zapomnieliśmy. Przez chwilę myśleliśmy tylko o tym pięknym, spracowanym koniu którego razem z Wami uratowaliśmy. Myśleliśmy o tym jak wygląda na szczęśliwego gdy ze spokojem odpoczywa po traumatycznych przeżyciach. I tego życzymy również Wam. Abyście chociaż na chwilę poczuli spokój w tych strasznych czasach.
Więcej o jego historii zobaczycie tutaj…