Duszka uratowana. Dziękujemy!

Szanowni Państwo, kolejne dobre wiadomości.
Duszka już w Benkowie, przyjechała wczoraj, a dziś odwiedzi ją weterynarz, przed nią również wizyta kowala. To starsza, zaniedbana klacz. Stan jej kopyt, jak zobaczycie na filmie i zdjęciach jest tragiczny i będzie wymagał wielokrotnych wizyt kowala ortopedy, który postara się je wyprowadzić. Na ile uda się to zrobić będziemy wiedzieli po wykonaniu zdjęć RTG, które pokażą, w jakiej kondycji są kości kopytowe.

Duszka nie widzi, będzie badana. Pierwsze wrażenie jest takie, że ma zaostrzenie objawów ślepoty miesięcznej (jest to nawracające zapalenie błony naczyniowej), jeśli badanie to potwierdzi, zostanie wdrożone leczenie. Będziemy Was oczywiście informowali o jej stanie zdrowia i postępach.

Duszka jest koniem, który najpewniej do końca swoich dni pozostanie pod naszą bezpośrednią opieką. Jeśli ktoś z Was chciałby ją wspierać wirtualnie, serdecznie zapraszamy. Duszce przydałaby się dobra biotyna, która wspomoże zrost puszek kopytowych, dobre witaminy czy pasza dla kucyków po ochwacie.

Bardzo Wam dziękujemy za pomoc dla kolejnego konia. Duszka, dzięki Wam, dostała szansę na pomoc, dobre życie, na leczenie i troskliwą opiekę. Już nie będzie musiała stać w ciemnej komórce na stercie odchodów czekając na koniec.

• Więcej o Duszce – KLIK

Pomoc dla Duszki

Jeśli podasz swój e-mail, poinformujemy Cię o naszych działaniach

z tytułem „Wsparcie dla Duszki”