Co nowego u osiołków

środek zimy to nie jest nasza ulubiona pora roku. Mokro, chłodno i mało słońca, a zimowe padoki nie zachwycają, choć i tak jak na ilość opadów, jakie mieliśmy, nie mamy tragedii i wielkiego błota. Ale, ale… my już czujemy zbliżającą się wiosnę, a ponieważ zaczął się luty, nie zwlekamy i ruszyliśmy z wiosennymi pracami. W tej chwili budujemy kolejne ogrodzenia i przygotowujemy teren, aby to stado chłopców oraz drugie, równie liczne stado dziewczyn, już za kilka tygodni mogło ruszyć na pastwiska. Specjalnie dla nich grodzimy kolejne 6 hektarów łąk i lasów i gdy zacznie się sezon pastwiskowy, będą mogły w pełni z niego korzystać. Już nie możemy się doczekać chwili, gdy otworzymy przygotowany dla nich teren i ruszą przed siebie. Nie wiem tylko, czy ruszą galopem, bo osiołki to nie konie, ale mam nadzieję, że będą zadowolone

𝐖 𝐭𝐲𝐦 𝐫𝐨𝐤𝐮 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐮𝐣𝐞𝐦𝐲 𝐝𝐥𝐚 𝐖𝐚𝐬 𝐰𝐲𝐣𝐚̨𝐭𝐤𝐨𝐰𝐞 𝐳𝐚𝐣𝐞̨𝐜𝐢𝐚 𝐳 𝐨𝐬𝐢𝐨ł𝐤𝐚𝐦𝐢, 𝐬𝐳𝐜𝐳𝐞𝐠𝐨́ł𝐲 𝐣𝐮𝐳̇ 𝐧𝐢𝐞𝐛𝐚𝐰𝐞𝐦.

Korzystając z okazji, bardzo Wam kolejny raz dziękuję za uratowanie tych zwierząt. Wspólnie ocaliliśmy już blisko setkę uszatych, część mieszka w wybranych domach adopcyjnych, a blisko 70 mamy w Nowej Studnicy. Każdy z nich jest inny, każdy wyjątkowy, a wszystkie wspaniałe.

Osiołki to wspaniałe zwierzęta 𝐢 𝐣𝐞𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐧𝐢𝐞𝐬𝐚𝐦𝐨𝐰𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐖𝐚𝐦 𝐰𝐝𝐳𝐢𝐞̨𝐜𝐳𝐧𝐲, 𝐳̇𝐞 𝐦𝐚𝐦 𝐦𝐨𝐳̇𝐥𝐢𝐰𝐨𝐬́𝐜́ 𝐮𝐜𝐳𝐞𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐳𝐞𝐧𝐢𝐚 𝐰 𝐢𝐜𝐡 𝐳̇𝐲𝐜𝐢𝐮 𝐢 𝐳𝐚𝐣𝐦𝐨𝐰𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐬𝐢𝐞̨ 𝐧𝐢𝐦𝐢. 𝐓𝐨 𝐰𝐢𝐞𝐥𝐤𝐢𝐞 𝐰𝐲𝐫𝐨́𝐳̇𝐧𝐢𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐢 𝐩𝐫𝐳𝐲𝐰𝐢𝐥𝐞𝐣. 𝐃𝐳𝐢𝐞̨𝐤𝐮𝐣𝐞̨ 𝐖𝐚𝐦 𝐩𝐨 𝐬𝐭𝐨𝐤𝐫𝐨𝐜́.

Dla osiołków można przekazać 1,5% podatku. To wielkie wsparcie, dzięki któremu mamy możliwość zapewniać im opiekę, leczenie w razie konieczności i budować wiaty oraz ogrodzenia. 𝗝𝗮𝗸 𝗽𝗿𝘇𝗲𝗸𝗮𝘇𝗮ć 𝟭,𝟱% 𝗽𝗼𝗱𝗮𝘁𝗸𝘂 𝗱𝗹𝗮 𝗙𝘂𝗻𝗱𝗮𝗰𝗷𝗶 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗸? 𝘄𝗽𝗶𝘀𝘇 𝗻𝗮𝘀𝘇 𝗻𝘂𝗺𝗲𝗿 𝗞𝗥𝗦 𝟬𝟬𝟬𝟬𝟳𝟵𝟰𝟵𝟯𝟴 𝘄 𝗼𝗱𝗽𝗼𝘄𝗶𝗲𝗱𝗻𝗶𝗲𝗷 𝘀𝗲𝗸𝗰𝗷𝗶 𝘄 𝗿𝗼𝘇𝗹𝗶𝗰𝘇𝗲𝗻𝗶𝘂 𝗽𝗼𝗱𝗮𝘁𝗸𝗼𝘄𝘆𝗺 𝘇𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗿𝗼𝗸. Za każdą pomoc bardzo dziękujemy.

Dziękujemy, że jesteście z nami ❤️❤️❤️

tel 506 349 596

z tytułem „Wsparcie dla koni na rzeź”

Pomoc dla Benkowa